Vanille cupcakes met stukjes chocolade
Voorbereidingstijd: 5-10 minuten
Baktijd: 20-25 minuten
Totale tijd: 25-35 minuten
Moeilijkheid
Ingrediënten
Cupcakes
- 125 gram bloem
- 125 gram ongezouten boter
- 125 gram
- 6 gram bakpoeder
- 8 gram vanillesuiker
- 2 eieren
- 2 eetlepels melk
- 100 gram chocolade
botercrème
- 45 gram bloem
- 240 ml melk
- 200 gram ongezouten boter
- 200 gram poedersuiker
- 1 tl vanille extract
Benodigdheden
- Mixer
- Spatels
- 12 Cupcake vormpjes
- Lepels
- Steelpannetje
Bereidingswijze
Cupcakes
- Verwarm de oven voor op 175ºC en ze de cupcake vormpjes klaar.
- Zeef de bloem boven een mengkom en doe hier de bakpoeder bij. Roer dit door elkaar
- Meng met een mix de boter (in blokken gesneden) met de suiker en vanillesuiker. Voeg de suiker beetje voor beetje toe.
- Voeg een voor een de eieren toe en meng alles tot een glad beslag.
- Voeg nu beetje voor beetje de bloem toe, terwijl je de mixer laat draaien.
- Meng de twee eetlepels melk erdoor en voeg de chocolade (in stukjes gesneden) toe.
- Verdeel het beslag over de vormpjes met 2 lepels of een ijslepel.
- Zet de cupcake voor 20 á 25 minuten in de oven. Om te checken of ze klaar zijn, prik je met een tandenstoker erin en als deze droog eruit komt, zijn de cupcakes klaar!
- Laat de cupcakes afkoelen en versieren maar.
Botercrème
- Zeef de bloem en doe dit samen met de melk in een steelpannetje. Klop met een garde de bloem door de melk zodat het vrij van klontjes wordt. Breng het mengels rustig aan de kook en zet het daarna op laag vuur.
- Laat je mensen dik worden. Je kunt controleren of het dik genoeg is door een houten tandenstoker in het mengsel te steken. Blijft deze rechtop staan? Dan is het mengsel goed.
- Doe het mengsel in een kom en laat deze afkoelen.
- Doe nu de poedersuiker en boter in een andere kom en meng dit samen. Voeg vervolgens het vanille extract toe en blijf mengen tot alles goed is opgenomen.
- Zodra het bloemmengsel goed is afgekoeld, voeg je deze toe aan het botermengsel.
- Klop het mengsel nog ongeveer 5 minuten door en ze het in de koelkast voor minimaal 30 minuten.
- Nu is je botercrème klaar voor gebruik!