SCONES
Voorbereidingstijd: 60 minuten
Baktijd: 10 tot 15 minuten
Totale tijd: ~75 minuten
Aantal: ~40 scones
Moeilijkheid:
Ingrediënten
- 450 gram zelfrijzend bloem
- 2 tl bakpoeder
- 50 gram suiker
- 100 gram boter
- 2 eieren
- een beetje melk
- Aardbeienjam
- Zelfgemaakte clotted cream
- 75 gram crème fraîche
- 60 gram mascarpone
Benodigdheden
- Uitsteekvorm 5 cm
- Maatbeker
- 2 Bakplaten
- Deegroller
- Taartschep
Bereidingswijze
Clotted Cream
- Roer de crème fraîche en mascarpone los van elkaar beide los met een spatel.
- Meng de crème fraîche en mascarpone door elkaar. Meng het niet te stevig anders wordt het te dun.
- Spatel het mengsel rustig door.
Scones
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Smeer twee bakplaten licht in met boter.
- Meng de bloem, bakpoeder en suiker in een kom. Voeg de boter toe en wrijf het in met je vingers tot het mengsel eruit ziet als broodkruimels.
- Doe de eieren in een maatbeker en voeg melk tot het 300 ml is.
- Voeg dit toe aan de bloem, je hebt misschien niet alles nodig, en meng het tot een zacht en plakkerig deeg. Als teveel hebt toegevoegd, kun je altijd nog wat extra bloem toevoegen.
- Leg het deeg op een oppervlakte met bloem en kneed het deeg. Rol het uit in de vorm van een rechthoek van ongeveer 2 cm dik.
- Snij zoveel mogelijk rondjes uit met de uitsteekvorm van 5 cm en plaats ze op de voorbereide bakplaten. Smeer nog wat ei over de scones.
- Bak de scones voor 10 tot 15 minuten of totdat de scones goed zijn gerezen en goudbruin van kleur zijn.
- Om ze te serveren, laat ze afkoelen, snij de scones door de helft en vul ze met aardbeienjam en clotted cream.