Pumpkin Spice Chai Latte

Verwarm jezelf op een koude dag met een pompen spice latte gemaakt met chai in plaats van koffie, pumkin spice en pompoen puree. 

Highlights

  • Deze drank is een twist op een pumpkin spice latte door de koffie eruit te halen en deze te vervangen met thee.
  • Maak het cafe kwaliteit door het af te toppen met een laagje opgeklopte melk. Maak hiervoor gebruik van een electrische melkopschruimer of een Franse press. 
Thee Kenners Tip: Maak Pumpkin Spice Siroop en voeg het toe aan warme melk voor kinderen om het cafeïne vrij te houden.

Ingrediënten & notities

  • 500 ml melk
    • Elke soort melk kan gebruikt worden.
  • 2 chai thee zakjes
    • Gebruik losse thee of zakjes. Theezakjes zijn het makkelijkste, door alles wat erbij in de drank gaat hoef je niet perse de hoogste kwaliteit chai thee te hebben.
  • 4 eetlepels pompoenpuree
  • 2 eetlepels bruine suiker
    • Geeft de drank een diepere, rijkere smaak.
  • 1 eetlepel vanille extract
    • Dit gebruik je als smaakversterker
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • ¼ theelepel gemalen gember
  • ⅛ theelepel gemalen kruidnagel
  • ⅛ theelepel gemalen nootmuskaat

Stap voor Stap

  1. Verwam de pompoenpurree en de kruiden op een laag vuur.
  2. Voeg de melk, bruine suiker en chai thee zakjes toe. Laat het even sudderen en haal het dan van het vuur af. Haal de theezakjes eruit en voeg de vanille toe.
    1. Als je losse thee gebruikt, doe de thee dan in een filterzakje voor het toevoegen aan het mengels.
  3. Gebruik een melkopschuimer/Franse press om de latte op te schuimen.
  4. Giet de latte in twee koppen en geniet!

Tips

  • Wanneer het aankomt op lattes, gaat het om verwarmen tot een sudderen, dus zorg ervoor dat je vuur altijd op laag staat Als het vuur te hoog staat, kan de melk gaan koken en dat willen we niet.
  • Het makkelijkste om de latte op te schuimen is door middel van een elektrische melk opschuimer.