Bevroren Roze Thee Latte

Een heerlijke roze drank gemaakt met verse aardbeien, gedroogde rozenknoppen, hibiscus en groene thee. Een mooie en smaakvolle bevroren tussendoortje om af te koelen in de zomer! Het is een fruitige en florale smaak combinatie die zijn roze kleur krijgt van de aardbeien, rozenknoppen en hibiscus gemixt met slagroom/ Het is een heerlijke zoete, ijskoude drank. Net een roze frappuccino!

Ingrediënten

  • 300 gram verse aardbeien
  • 350 ml water
  • 2 theelpels eetbare gedroogde rozenknoppen + 1 theelepels voor versiering
  • 2 Hibiscus theezakjes
    • Zorg ervoor dat hierin alleen hibiscus zit. Je kan ook losse hibiscus kopen, maar dit is vaak wat moeilijker te verkrijgen.
  • 2 eetlepels Groene thee
    • Je kan hiervoor elke pure groene thee gebruiken
  • 60 ml houdbare slagroom
  • 1 bus gewone slagroom
  • 100 gramsuiker
  • 800 gram ijsklontjes

Bereiding:

Topping:

  1. Slagroom
    Klop de slagroom ligt op samen met wat suiker met een melkopschuimer. Klop totdat het mengels dik begint te worden. Zet dit in de koelkast

Roze Latte:

  • Pureer de aardbeien in een blender en voeg hier het water aan toe.
  • Verhit de aarbeien puree en voeg hier 100 gram suiker aan toe. Breng het aan de kook en zet het fornuis op laag hierna/
  • Voeg de rozenknoppen, groene thee en hibiscus toe aan de aarbeien puree. Laat het geheel 5 minuten staan en roer het regelmatig door. Na 5 minuten haal je het van de vuur af en laat het wat afkoelen.
Tip: snij de rozenknoppen door de helft zodat de smaak beter eruit komt.
  • Giet het af door een vergiet. Laat het verder afkoelen en zet het vervolgens in de koelkast.

Mengen:

  • Doe de roze latte, slagroom en ijs in een blender en mix totdat het geen klonten meer heeft.

Samenstellen:

  • Giet de roze latte in 2 glazen.
  • Doe slagroom op de top en versier met rozenknoppen. Voor de lekkerste drank drink het meteen en met een rietje!